Kamionski prevoz 00-24h

Možemo sa ponosom da Vam ponudimo kamionski prevoz do 5000kg. U ponudi imamo prevoz kamionima sa ceradom i kamionima za prevoz rasutih tereta, takozvani kiper prevoz. Što se tiče prevoza kamiona sa ceradom u ponudi imamo kamione dužine do 6,2m, širine 2,45m,  i visine 2,8m. Što se tiče kiper vozila najpogodniji su za prevoz rasutih tereta kao što su sve vrste peska, pesak u dzakovima, gradjevinski materijal Beograd, odvoz šuta itd.  Kamionski prevoz vršimo kako na teritoriji Srbije tako i u svim okolnim zemljama.

kamionski-prevoz
kamionski-prevoz

Kamionski prevoz Beograd, prednosti

Kamionski prevoz je pogodan za sve vrste veće količine prevoza stvari, robe ili materijala, zbog svojih dimenzija i veće nosivosti u odnosu na kombi prevoz. U slučaju selidbe poslovnog prostora ili većih stanova takođe kamionski prevoz predstavlja pravu izbor, pod uslovom da u lokacije ne spada centar grada i da je obezbeđen prilaz i parking za kamion.Prosečno gabaritno u jedan kamion pri procesu selidbe stane između 2-3 kombi vozila i to je dovoljan pokazatelj koji ide u prilog kamionskom prevozu.

Razlozi zašto baš nama poveriti poverenje i angažovati nas za kamionski prevoz su:

  • Veliko iskustvo i garancija na sve usluge, stvari i robu koju prevozimo
  • Tradicija od preko 20 godina u oblasti drumskog prevoza
  • Povoljne cene koje idu u paketu sa odličnom uslugom, što prouzrokuje vaše zadovoljstvo
  • Radno vreme 00-24h, sedam dana u nedelji
  • Veliki broj zadovoljnih klijenata
  • Kamionski prevoz sa garancijom na prevoz

Kamionski prevoz i šira slika o ovoj delatnosti

Sam pomen reči kamionski prevoz ili vozač kamiona kod velikog broja ljudi izaziva osećaj prostosti i slika čoveka ne baš nekih zavidnih osobina pored vožnje. Ovo je slika koja je složićemo se u dosta slučajeva zaista i istinita ali sam kamionski prevoz Beograd i vozači koji ga obavljaju trebaju mnogo više da se cene i poštuju. U Srbiji konkretno iz meseca u mesec se uviđa veliki deficit vozača za kamionski prevoz i taj broj konstantno raste. Za koju godinu doći ćemo u situaciji da neće biti vozača koji će upravljati sa kamionom i kamionski prevoz će stati skroz. Naši vozači masovno odlaze u inostanstvo i tamo pronalaze sreću i pošteno su plaćeni za posao koji obavljaju. Onog momenta kada ima posla, vozači su zadovoljni, firma ostvaruje profit kamionski prevoz je na pravom putu i to je znak da se bliži svetla budućnost. Prva pomisao nekoga ko nikada nije seo u kamion je ta da je to jedan jako lagan posao gde vozač ništa ne radi samo drži volan i sedi u kabini. Realnost je mnogoo drugačija i kamionski prevoz je jako specifična delatnost u kojoj ni u jednom momentu vozač kamiona nije bezbedan i svakog momenta rizikuje svoj život kao i svako ko učestvuje u saobraćaju. Kada se čovek odluči da je njegovo zvanje vozač kamiona mora biti svestan činjenice pogotovo ako je međunarodni transport u pitanju da će imati mnogo odricanja i mnogo izazova koje će morati pregurati. Kamionski prevoz Beograd a van granica Srbije odmah u startu pokaže svoju surovu stranu i to kako je teško čoveku da ne viđa porodicu i to je možda i najteže pregurati. Kada se kamion uputi na put vozač kamiona je sam sa svojim kamionom i tada postaju tandem koji mora da pregura sve prepreke koje se pred njih stavljaju.

Kamionski prevoz nekada zna da krene kako ne treba a kada to kažemo mislimo najviše na više satna čekanja na granici, raznorazne vremenske uslove, potencijalne kvarove na mašini i tako dalje. Kada se spomenu kvarovi jako je bitno da su vozila kojima se obavlja kamionski prevoz tehnički ispravna i da mogu odgovoriti svim zahtevima koji se pred njih stavljaju. Kada vozač dođe u situaciju da čeka i po nekoliko dana na granici a kamionski prevoz bude u totalnom kolapsu onda vidi negativnu stranu stajanja u mestu i upozna razne nervozne kolege sa kojima treba balansirati. Kada dođu letnje vrućine u moderno vreme lako se izboriti sa njima sa raznim klima uređajima ali kada dođu sneg i led tada se treba izboriti sa zavejanim putevima jer čišćenje snega još nije izvršeno. Zaleđeni putevi i kamionski prevoz ne idu zajedno nikako jer težina kamiona kada je šleper u pitanju prelazi 30 tona i treba manevrisati sa tom masom. Ma koliko bili iskusni vozači naići se može na deo puta koji nije poznat i gde treba maksimalno oprezno voziti i paziti i samo tako može se proći bez štete. Kamionski prevoz Beograd je jedan od najbitnijih karika u svetu transporta i njegovo izvšenje i obavljanje moraju ići po tačno utvđenom protokolu i satnici kako bi sve besprekorno funkcionisalo. O prednostima ovog vida transporta najbolje govori činjenica da je kamionski prevoz jedan od najskupljih vidova transporta i pored te činjenice i najmasovniji vid prevoza.

Ovaj vid prevoza ima razne svoje varijante počev od solo kamiona pa sve do šlepera koji voze terete i težine i do 24000kg. Šleperski transport je najmasovniji vid kada je kamionski prevoz u pitanju i pored činjenice da je cena jako visoka u odnosu na druge. Solo kamioni poseduju razne nosivosti od 2500kg pa sve do 15000kg. Najviše se za solo kamionski prevoz koriste kamioni nosivosti od oko 5000kg koji spadaju u treću kategoriju kada su auto putevi u pitanju i naplata putarine.